Janneke's recepten - Mobiele versie

Gevulde eieren

(20 stuks)

© Janneke's Receptenpagina - recept hapjes

IngrediŽnten:

10 eieren

2 el mayonaise

2 el kerrie

1 tl ketjap

zout

extra:

spuitzak

Bereiding:

Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze afkoelen, pellen en in de lengte doormidden snijden. Wip het eigeel uit de helften in een bakje. Leg de lege eihelften op een schaal. Snij eventueel van de onderkant een dun plakje af zodat ze niet omvallen en bestrooi ze met wat zout.

Pureer het eigeel en voeg de mayonaise, de ketjap, de kerrie en naar smaak zout toe.

Vul de spuitzak met het eigeelmengsel en vul de eieren ermee (of gebruik 2 eierlepeltjes). Garneer met een beetje peterselie. Serveer op kamertemperatuur.

Variaties: ipv de mayonaise, kerrie en ketjap:

- Vermeng het eigeel met boursin of paturain†

- of met 2 el mayonaise en 100 gr filet americain

- of 2 el mayonaise en enkele geprakte sardientjes†

Overzicht van alle recepten voor:

Borrelhapjes