Gevulde eieren
(20 stuks)
© Janneke's Receptenpagina - recept hapjes
Ingrediënten:
10 eieren
2 el mayonaise
2 el kerrie
1 tl ketjap
zout
extra:
spuitzak
Bereiding:
Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze afkoelen, pellen en in de lengte doormidden snijden. Wip
het eigeel uit de helften in een bakje. Leg de lege eihelften op een
schaal. Snij eventueel van de onderkant een dun plakje af zodat ze niet
omvallen en bestrooi ze met wat zout.
Pureer het eigeel en voeg de mayonaise, de ketjap, de kerrie en naar smaak zout toe.
Vul de spuitzak met het eigeelmengsel en vul de eieren ermee (of gebruik 2 eierlepeltjes). Garneer met een beetje peterselie. Serveer
op kamertemperatuur.
Variaties: ipv de mayonaise, kerrie en ketjap:
- Vermeng het eigeel met boursin of paturain
- of met 2 el mayonaise en 100 gr filet americain
- of 2 el mayonaise en enkele geprakte sardientjes