Janneke's recepten - Mobiele versie

Pittige tortilladriehoekjes

(24 stuks)

© Janneke's Receptenpagina - recept warme/koude borrelhapje

IngrediŽnten:

2 bloemtortilla's van 20 cm

olie

1 ui

2 teentjes knoflook

2 kleine rode pepers

425 gr kidneybonen uit blik

2,5 dl grove salsa

2 el verse koriander

100 gr cheddar

Bereiding:

Snij de tortilla's in vieren en elk kwart in drie driehoeken. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan. Bak een paar driehoekjes tegelijk 30 seconden aan beide kanten tot ze krokant zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Verhit 1 el olie in een pan, voeg gesnipperde ui, geperste knoflook en gesnipperde peper toe en bak al roerend 3 minuten. Roer er de iets gepureerde bonen, salsa en gehakte koriander erdoor. Neem de pan van het vuur en laat het geheel afkoelen.

Verdeel het mengsel over de driehoekjes en laat de randen vrij. Bestrooi ze met geraspte cheddar. Leg ze 1 minuut onder de grill tot de kaas is gesmolten.

Overzicht van alle recepten voor:

Borrelhapje, Mexicaans