Janneke's recepten - Mobiele versie

Welsh rarebit

© Janneke's Receptenpagina - recept zelf brood bakken, belegde broodjes

IngrediŽnten:

250 gr cheddar kaas

ruim 1/2 dl koffieroom of donker bier

4 plak (bruin)brood

1 tl mosterd

1/2 tl zout

versgemalen peper

verse takjes peterselie

Bereiding:

Rasp de kaas en doe de helft samen met de koffieroom of bier in een kom. Zet deze in een pannetje heet water en warm het door tot de kaas gesmolten is.

Rooster het brood en hou dit warm.

Meng mosterd, zout en wat versgemalen peper door het warme kaasmengsel en laat het al roerend (en nog steeds au-bain-marie) 2 minuten doorwarmen. De saus moet glad en romig zijn.

Giet de saus over de geroosterde plakken brood, verdeel er de rest van de geraspte kaas over en laat de Welsh rarebit onder een hete grill goudbruin worden.

Garneer ze met toefjes peterselie en dien ze onmiddellijk op.

Overzicht van alle recepten voor:

Brood, Engels, Kaas