Janneke's recepten - Mobiele versie

Vlierbloemenlimonade

© Janneke's Receptenpagina - recept inmaken, dranken, limonade

IngrediŽnten:

45 vlierbloesemschermen

1,5 l gekookt water

3 citroenen

5 pond (riet)suiker

75 gram wijnsteenzuur

een mespunt benzoaat

extra:

3 1,5-liter weckfles(sen)

Bereiding:

Verdeel de vlierbloesemschermen over de weckfles(sen).

Doe in elke weckfles een halve liter gekookt en afgekoeld water, het sap van 1 citroen, 800 gr (riet)suiker, 25 gr wijnsteenzuur en iets benzoaat (conserveringsmiddel: kan echter allergie veroorzaken, laatste 2 verkrijgbaar bij een goede drogist).

Sluit de weckfles(sen) hermetisch af en laat ze 3 weken op een koele, donkere plaats staan. Zo nu en dan schudden.

Giet de inhoud van de weckfles(sen) door een zeef, bekleed met een vochtig stuk kaasdoek en vang de siroop op (niet op de schermen drukken anders wordt de siroop troebel), een tijdje laten uitlekken.

Bewaar de vlierbloesemsiroop in goed afsluitbare, gesteriliseerde flessen.

Overzicht van alle recepten voor:

Dranken, Inmaak: siroop en limonade