Janneke's recepten - Mobiele versie

Champignongoulash

(6 personen)

© Janneke's Receptenpagina - Eenpansgerechten en stamppot, vleesgerechten

IngrediŽnten:

500 gr magere runderlappen

peper en zout

paprikapoeder

5 el olie

250 gr kleine uitjes

0,4 l bouillon (tablet)

750 gr champignons

1 volle el bloem

1 dl yoghurt

1 blikje tomatenpuree

(1 geroosterde paprika)

Bereiding:

De blokjes vlees met zout, peper en paprikapoeder bestrooien en dit even laten intrekken. In de braadpan de olie heet laten worden en hierin het vlees goed bruinbakken. De blokjes uit de pan halen en de heel gehouden uitjes bruin laten worden. Het vlees weer in de pan doen, de bouillon erbij schenken en 1 uur laten sudderen. De schoongemaakte hele champignons toevoegen en nog een half uur sudderen laten.

De bloem gladroeren met de yoghurt en tomatenpuree en de goelasj hiermee binden (de in reepjes gesneden geroosterde paprika toevoegen). Op smaak maken met zout, peper en veel paprikapoeder. Maak een (tulband)rand van aardappelpuree en vul de opening met het champignonmengsel. Garneer met peterselie.

Overzicht van alle recepten voor:

Eenpansgerechten, Paddestoelen, Vlees