Janneke's recepten - Mobiele versie

Goulash/goelasj

© Janneke's Receptenpagina - Eenpans gerechten en stamppot

IngrediŽnten:

500 gr lendelappen

2 uien

50 gr margarine

4 grote tomaten

2 groene paprika's

2 rode paprika's

2 teentjes knoflook

4 grote aardappelen

1 el paprikapoeder

1 potje zure room

Bereiding:

De margarine in de braadpan laten smelten en hierin de kleingesneden uien fruiten tot ze glazig zien en het vocht uit de uien is verdampt. Het vlees, in vrij grote blokken gesneden, mee bruin bakken. Is het vlees bruin, dan zoveel kokend water toevoegen dat het vlees net bedekt is. 2 uur laten sudderen.

In de tussentijd de tomaten pellen en ze in stukken snijden. De paprika's halveren, het zaad verwijderen en ze in blokjes snijden. De gepelde teentjes knoflook heel klein snijden. Tomaat, paprika en knoflook na de 2 uur bij het vlees voegen en alles 30 minuten laten sudderen.

De aardappelen schillen en in blikjes snijden. Deze met wat paprikapoeder erbij in de pan doen en nog 30 minuten laten sudderen.

De goelasj afmaken met de zure room.

Overzicht van alle recepten voor:

Eenpansgerechten, Vlees