Sūrkoal mei banaan
(Zuurkool met banaan)
© Janneke's Receptenpagina - Fryske resepten
Ingrediėnten:
1 kg aardappelen
melk
boter
nootmuskaat
peper en zout
500 gr hoh gehakt
500 gr zuurkool
4 bananen
(kaas, paneermeel, boter)
extra:
oven
Bereiding:
Kook de aardappels met het zout in 30 minuten gaar.
Maak van de aardappels, melk, boter, nootmuskaat, zout en peper een,
niet te dunne, gladde puree (gebruik een mixer).
Laat intussen de zuurkool uitlekken en spoel eventueel wat af.
Bak het gehakt rul in een koekenpan.
Bedek de bodem van een ingevette ovenschaal met het gehakt, leg daarop de
zuurkool en daarboven op de in plakjes gesneden bananen. Dek af met de aardappelpuree.
(Je kunt er eventueel wat geraspte kaas, iets paneermeel en een
klontje boter op leggen).
Schuif de schaal ongeveer 25 minuten in de oven op 200°C (hetelucht 180°C).
(bron: de Welkokende Vriesche Keukenmeid)