Janneke's recepten - Mobiele versie

Gehaktbuideltjes (50 st)

© Janneke's Receptenpagina - recept gehaktballen, oriŽntaals

IngrediŽnten:

250 gr varkensgehakt

125 gr garnalen

60 gr bamboescheuten

3 bosuitjes

3 champignons

1/2 paprika

1 el droge sherry

1 el sojasaus

1 tl sesamolie

1/2 tl Spaanse peper

50 wontonvellen

sojasaus

extra:

olie om te frituren

Bereiding:

Doe gehakt, fijngesneden garnalenvlees, fijngesneden bamboescheuten, fijngehakte bosuitjes, fijngesneden champignons, fijngesneden paprika, sherry, sojasaus, sesamolie en gehakte peper in een kom en kneed alles goed.

Verdeel in 50 bolletjes en leg op elk wontonvel een bolletje van het mengsel. Bestrijk de hoeken met wat water. Vouw het vel om de vulling tot een buideltje en laat de bovenkant iets open.

Verhit de olie en frituur ze 4-5 minuten of stoom de buideltjes in een stoompan in 15 minuten gaar.

Serveer ze met de sojasaus.

Overzicht van alle recepten voor:

Gehakt, OriŽntaals, Invriezen, Frituren