Janneke's recepten - Mobiele versie

Lamskofta

(Ī 20 stuks)

© Janneke's Receptenpagina - recept gehakt, tapas, barbecue/grill

IngrediŽnten:

300 gr lamsgehakt

1 el peterselie

1 tl komijn (gemalen)

2 el korianderpoeder

snufje cayennepeper

1 fijngehakt sjalotje

2 geperste knoflooktenen

1/2 tl zout

Voorbereiding:

Meng alle ingrediŽnten goed door elkaar totdat een stevig mengsel ontstaat (de ingrediŽnten kunnen naar smaak worden toegevoegd: De knoflook wordt milder wanneer ze wordt gebakken, meestal doe ik er 4 tenen in).†Laat een uur rusten.

Bereiding:

Rol van het gehaktmengsel ongeveer 20 balletjes (barbecue 30, geen paneermeel) en rol deze door wat paneermeel.

Bak de kofta rondom bruin in wat olijfolie of aan spiezen geregen op de barbecue.

Serveer ze met bijvoorbeeld tzatziki.

Overzicht van alle recepten voor:

Gehaktballen, Grieks, Tapas, Barbeque, Frituren, Invriezen