Janneke's recepten - Mobiele versie

Japanse visfondue

© Janneke's Receptenpagina - Fondue en gourmetrecepten

IngrediŽnten:

grote garnalen, zalm, stukjes tong, rode poon, schelvis etc

hele champignons, shii-takes, reepjes paprika, gekookte aardappel

Beslag:

200 gr bloem

2 zakjes backin

(1 eiwit)

Saus:

sherry, bouillon, ketjap

extra:

fonduepan en olie

Bereiding:

Vis en groenten worden eerst door een tempuradeegje gehaald, dan gebakken en gegeten met een saus. Schik de vis soort bij soort op een mooie schaal (of meerdere schalen bij 5+ personen). Zet de pan op het vuur totdat een stukje brood wat er in wordt gedaan in 30 seconden bruin is en zet hem dan op een rechaud op tafel.

Om te bakken: grote garnalen, scampi of shrimps, stukjes tong, rode poon, schelvis, hele champignons, reepjes paprika, schijfjes even gekookte aardappel.

Tempurabeslag: een beslag van 200 gr bloem, 2 zakjes backin (eventueel eiwit) en 2,5 ŗ 3 dl ijswater. (Niet gelijk alles klaarmaken, moet koud blijven dus zo nu en dan wat)

Tempurasaus: in een steelpan 1 dl sherry met 1 dl bouillon en 2 dl (zoute) ketjap even aan de kook brengen. Dit over kommetjes verdelen, zodat ieder z'n eigen sausje heeft. De basis-tempurasaus kunt je nog een andere smaakje geven door er geraspte mierikswortel of gemberpoeder door te roeren.

Overzicht van alle recepten voor:

Gourmet en fondue, Kerstmenu, OriŽntaals