Janneke's recepten - Mobiele versie

Kaasfondue

© Janneke's Receptenpagina - Kaasfondue en gourmetten

IngrediŽnten:

2 teentjes knoflook

400 g belegen kaas

(probeer ook eens nagelkaas of kruidenkaas)

2,5-3 dl (droge) witte wijn

1 el maÔzena

zout

zwarte peper

1/2 tl nootmuskaat

(1 tl knoflookpoeder

1 el peterselie)

stokbrood of ander smakelijk brood

Bereiding:

De kaas raspen. De wijn in de pan gieten en aan de kook brengen. De geperste knoflooktenen toevoegen. De pan even van het vuur zetten en de kaas toevoegen.

Onder voortdurend roeren laten smelten (eventueel nog een scheutje wijn toevoegen). De pan weer op zacht vuur zetten (het mengsel mag niet weer gaan koken).

In een kopje de maÔzena met wat water losroeren en dit door het kaasmengsel roeren. De fondue op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat (eventueel knoflook en peterselie) en hem aan tafel op een brander of andere warmtebron zetten.

Stukjes brood aan een fonduevork prikken en in de kaasfondue dopen.

Overzicht van alle recepten voor:

Gourmet en fondue, Kerst, Paasmenu, Kaas