Janneke's recepten - Mobiele versie

Vleesfondue

© Janneke's Receptenpagina - Fondue en gourmetrecepten

IngrediŽnten:

biefstuk, kalfshaas, fricandeau, kipfilet, varkenslever, gehakt(balletjes), varkenshaasje, kalkoenfilets, (eventueel garnalen en stevige vis zoals zalm en tonijn)

dit kan ook:

champignons, stukjes paprika, stukjes ui, bosui

extra:

fonduepan en olie

Bereiding:

Reken per persoon op 200-250 gram vlees.

Snij het vlees in blokjes van ongeveer 1,5 cm en schik de blokjes vlees soort bij soort (kip apart) op een mooie schaal (of meerdere schalen bij 5+ personen).

Zet de pan op het vuur totdat een stukje brood wat er in wordt gedaan in 30 seconden bruin is en zet hem dan op een rechaud op tafel.

Het vlees: lichte en snelgare vleessoorten die in blokjes van ongeveer 1,5x1,5 cm gesneden worden. Het vlees krijgt "een bruintje" en is dan gaar.

Erbij: stokbrood en sla, radijsjes, paprikareepjes, tomaten, Salades, uitjes, augurkjes.

Sausjes: bijvoorbeeld knoflooksaus, cocktailsaus, tzatziki, kruidenboters.

Overzicht van alle recepten voor:

Gourmet en fondue, Sauzen, Kerst, Kruidenboters, Salades