Janneke's recepten - Mobiele versie

Kruidenazijn

© Janneke's Receptenpagina - recept inmaken limonade, jam. fruit, dranken

IngrediŽnten:

1 citroen

0,7 l natuurazijn

2 laurierblaadjes

1 takje rozemarijn

2 el verse oregano, gesneden verse kruiden of specerijen naar keuze

Bereiding:

Citroen schillen en de schil in reepjes snijden. Met een scherp mes de witte velletjes verwijderen.

Azijn in een pannetje tot het kookpunt verhitten.

Van het vuur halen en citroenschillen, laurierblad en rozemarijn toevoegen.

Afdekken en 2 dagen laten trekken. Af en toe roeren.

Azijn in een gesteriliseerde fles zeven en verse kruiden toevoegen. Luchtdicht afsluiten. Fles van etiket met inhoud en datum voorzien en op een koele plaats bewaren.

Kruidenazijn is ongeveer 6 maanden houdbaar.

Deze kruidenazijn is lekker als saladedressing.

Overzicht van alle recepten voor:

Inmaken