Janneke's recepten - Mobiele versie

Mince meat

© Janneke's Receptenpagina - recept inmaken fruit

IngrediŽnten:

1 grote groene appel geschild en geraspt

100 gr sultanarozijnen

100 gr rozijnen, gesneden

100 gr krenten

50 gr gemengde citrusschillen

2 el gember uit een potje

gesneden schil en sap van 1 citroen

gesneden schil en sap van 1 sinaasappel

60 gr gepelde gehakte amandelen

2 tl koekkruiden

75 gr bruine basterdsuiker

50 ml whisky

50 gr gesmolten boter

Bereiding:

Alle ingrediŽnten in een grote, niet-metalen kom goed door elkaar roeren.

Afdekken en een nacht laten staan.

Mengsel in warme, gesteriliseerde potten scheppen en direct luchtdicht afsluiten.

Potten van etiketten met inhoud en datum voorzien.

1-2 weken voor consumptie laten staan.

1 jaar houdbaar op een koele, donkere plaats.

Overzicht van alle recepten voor:

Inmaken, Fruit, Engels