Janneke's recepten - Mobiele versie

Ratafia

© Janneke's Receptenpagina - recept inmaken in alcohol, fruit, dranken

IngrediŽnten:

7,5 dl brandewijn

4 dl suikersiroop

1 pijpje kaneel

(4 kruidnagelen)

850 gr (onaangetaste) vruchten zoals aardbeien, rode bessen, kersen, schijfjes perzik, halve abrikozen, halve pruimen

extra:

2 liter pot met deksel

Bereiding:

Doe de brandewijn, suikersiroop, pijpje kaneel en eventueel een paar kruidnagelen in een pot van 2 liter.

Afhankelijk van de verkrijgbaarheid goed schoongemaakte en gave vruchten toevoegen.

Het totaalgewicht van de vruchten die je er de hele zomer door in stopt moet ongeveer 850 gr zijn.

Je kunt ook een ratafia van bijvoorbeeld alleen rode of gele vruchten maken.

De pot minstens 5 maanden laten staan.

Overzicht van alle recepten voor:

Inmaken alcohol, Fruit