Janneke's recepten - Mobiele versie

Kaassoep

© Janneke's Receptenpagina - Kaasgerechten, soep

IngrediŽnten:

2 el boter

3 el bloem

8 dl bouillon

(of water en 2 bouillonblokjes)

1 uitje

1 dl koffieroom

100 gr oude kaas

1 el peterselie

Bereiding:

Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer goed door elkaar en laat het mengsel een minuutje gaar worden. Giet de bouillon erbij en breng het goed roerend aan de kook.

Het geraspte uitje en de koffieroom toevoegen en 5 minuten laten pruttelen.

In de tussentijd de kaas raspen en dan de pan van het vuur halen. De kaas aan de soep toevoegen en goed roeren (niet weer op het vuur zetten) totdat de kaas is gesmolten.

Serveer de soep gegarneerd met de peterselie. Geef er stokbrood bij.

Variatie: voeg samen met de uitjes wat gesnipperde paprikastukjes toe.

Overzicht van alle recepten voor:

Kaas, Soepen