Janneke's recepten - Mobiele versie

Kaassoesjes

(Ī 45-60 stuks)

© Janneke's Receptenpagina - Kaasrecepten, borrelhapje

IngrediŽnten:

1,5 dl water

mespunt zout

75 gr boter

90 gr gezeefde bloem

3 eieren (55 gr p/st)

Voor de kaassaus:

200 gr belegen kaas

25 gr boter

25 gr bloem

1 el peterselie

1,5-2 dl melk

extra:

oven, (spuitzak)

Bereiding:

Zie voor de bereiding van de soesjes het recept slagroomsoesjes. Maak deeghoopjes van een dikke theelepel deeg.

Rasp de kaas grof. Smelt de boter op een zacht vuurtje en voeg de bloem toe. Laat even een minuut gaar worden en voeg de melk toe. Roer goed door met een garde tot het begint te binden. Voeg eventueel nog wat melk toe totdat de basis net dik vloeibaar is. Zet het vuur op zacht en roer er beetje voor beetje de geraspte kaas door met een lepel. Zodra de kaas gesmolten is (niet laten koken!) de pan van het vuur halen en de peterselie toevoegen (variatie: bieslook en wat knoflookpoeder).

Laat het mengsel tot lauwwarm afkoelen en vul de soesjes met een spuitzak met een scherp mondje met het kaasmengsel. Serveer op kamertemperatuur.

Overzicht van alle recepten voor:

Kaas, Borrelhapjes