Janneke's recepten - Mobiele versie

 

Kip aan het spit

© Janneke's Receptenpagina - Kipgerecht, hoofdgerechten

Ingrediënten:

1 kip 1200 gr

75 gr boter

paprikapoeder

kipkruiden

knoflookpoeder

1/2 tl zout

extra:

oven

draaispit

1,5 m katoenen draad

 

Bereiding:

Laat de boter wat zacht worden en vermeng het met 1 tl knoflookpoeder, 1 tl knoflookpoeder en 1/2 tl zout. Leg de klont boter even in de koelkast om wat op te stijven.

Haal het zakje ingewanden uit de kip en stop de gekruide klont boter erin.

Prik de kip aan een draaispit, kijk of het spit in evenwicht is en draai de katoenen draad om de poten en daarna om de hele kip zodat hij overal goed vast zit. Kruid de kip rondom met kipkruiden, paprikapoeder en knoflookpoeder.

Zet de gril op 175°C, hang het spit in de oven en zet daarna de oven aan.

Gril de kip in 1 uur lekker bruin en gaar. Verwijder daarna de draad.

Lekker met patat en appelmoes.

 

 

 

Overzicht van alle recepten voor:

Kippenvlees, hoofdgerechten