Janneke's recepten - Mobiele versie

Gestoomde bapao (Ī 24 st)

© Janneke's Receptenpagina - OriŽntaalse recepten, gehaktrecepten

IngrediŽnten:

4 dl water

2 zakjes gist

4 tl suiker

1 kg tarwebloem

snufje zout

3 grote eieren

Vulling: 25 gr margarine

3 uien

5 teentjes knoflook

750 gr hoh gehakt

1 el djahť

peper en zout

1 tl ve-tjin

1 schep suiker

3 el ketjap

Bereiding:

Week de gist in het lauwe water met de suiker en laat het 10 minuten rusten.

Kneed de bloem met eieren, zout en gistmengsel goed door en laat het deeg onder een vochtige theedoek op een warme plaats 1 uur rijzen. Maak intussen de vulling: rasp de uien, maak de knoflook fijn en fruit beiden in margarine. Voeg het gehakt toe en roer het tot het rul is. Voeg de kruiden en suiker toe. Roer het geheel goed om en breng het op smaak met ketjap. Laat het goed afkoelen.

Kneed het deeg opnieuw en laat het dan 30 minuten rijzen.

Vorm van het deeg Ī 24 ballen. Maak deze even plat met de hand en vul ze met een flinke eetlepel vulling. Maak de ballen dicht. Leg ze, met de naad naar beneden, op een stuk vetvrij papier en laat ze opnieuw Ī 20 minuten rijzen.

Stoom de bapao broodjes in een stomer in Ī 25 minuten gaar.

Overzicht van alle recepten voor:

OriŽntaals, Gehakt, Broodbakmachine