Janneke's recepten - Mobiele versie

OriŽntaalse komkommer

© Janneke's Receptenpagina - OriŽntaalse recepten, groentegerechten

IngrediŽnten:

1 komkommer

1 tl zout

60 ml rijstazijn

1 el sesamzaad

1 el basterdsuiker

1 el sojasaus

1 tl verse gember

Bereiding:

Schil de komkommer, halveer hem in de lengte en verwijder de zaadjes met een theelepel.

Snij de komkommer in dunne plakjes, bestrooi die met zout en laat ze 5 minuten staan.

Spoel het zout van de komkommer af en dep ze droog met keukenpapier.

Doe de azijn, sesamzaad, suiker, sojasaus en gember in een grote kom en roer tot de suiker is opgelost.

Voeg de komkommer toe en laat alles, onder af en toe omscheppen, 1 uur marineren.

Overzicht van alle recepten voor:

OriŽntaals, Groenten