Janneke's recepten - Mobiele versie

Pangsit Pedis

(80 stuks)

© Janneke's Receptenpagina - OriŽntaalse recepten, borrelhapje, gehakt

IngrediŽnten:

10 loempiavellen (of diepvries )

500 gr hoh gehakt

5 el sambal

peper en zout

1 tl vetjin

1 el knoflookpoeder

(1 el ketjap)

extra:

olie om te frituren

Voorbereiding:

Snij de loempiavellen eerst in vieren en daarna nog eens diagonaal, zodat er 80 driehoekjes ontstaan.

Meng het gehakt met de overige ingrediŽnten.

Bereiding:

Rol 80 gehaktballetjes. Leg op elk driehoekje een balletje gehakt en smeer de randjes van het deeg in met ei. Vouw dan de puntjes op elkaar, zodat opnieuw een driehoek ontstaat. Sla een van de puntjes, ingesmeerd met een beetje ei, als een flapje terug.

Bak alle pangsits in hete (sla)olie totdat ze bruin zijn en laat ze goed uitlekken. Ze kunnen zonder saus gegeten worden.

Overzicht van alle recepten voor:

OriŽntaals, Gehakt, Borrelhapjes, Invriezen, Frituren, Basisrecepten