Janneke's recepten - Mobiele versie

Sushi 1

© Janneke's Receptenpagina - OriŽntaals recept, visrecept

IngrediŽnten:

1 pond sushirijst

5 el rijstazijn

1 el mirin

3 el suiker

2 tl zout

nori

wasabi

250 gr gerookte zalm (of rauwe tonijn)

3 el gember

1 komkommer

Voorbereiding:

Een eenvoudige sushi, ideaal als je een grote groep gasten krijgt:

Kook de rijst, maak een mengsel van de overige ingrediŽnten (de suiker moet opgelost zijn) en verdeel dat goed door de rijst. Af laten koelen tot lauw.

Vet een vierkante bakvorm van 25 cm licht in met olie en bekleed de vorm met folie. Bedek de bodem met velletjes nori en snij de randen af, zodat de nori precies in de vorm past.

Verdeel de helft van de sushirijst goed over de nori, verdeel wat wasabi over de rijst. Leg hierop de dun gesneden gerookte zalm of rauwe tonijn en dek het (eventueel) weer af met een laag nori. Verdeel hierover de gember en in dunne plakjes gesneden komkommer. Hierover de rest van de rijst en breng dan nog een laag nori aan. Dek het geheel af met plasticfolie, leg er een kleinere bakplaat op en zet daar iets zwaars op.

Laat minimaal 1 uur of een nacht lang in de koelkast staan.

Bereiding:

Keer de vorm om op een snijplank en verwijder de plasticfolie. Snij de sushi in vierkantjes.

Overzicht van alle recepten voor:

OriŽntaals, Vis