Janneke's recepten - Mobiele versie

Yakitori

(Ī 25-30 stuks)

© Janneke's Receptenpagina - OriŽntaalse recepten, kipgerechten, barbecuerecepten

IngrediŽnten:

3 dubbele kipfilet

1 dl sakť

1,5 dl Japanse sojasaus

1 dl mirin

2 el suiker

bosje bosuitjes

Ī 30 satťprikkers

Bereiding:

Week de houten satťprikkers minimaal 30 minuten in water.

Snij het kippenvlees in blokjes van 1 x1x2 cm.

Meng sakť, sojasaus, mirin en suiker in een pannetje, breng dit aan de kook en neem de pan van het vuur.

Rijg stukjes kip, afgewisseld met stukjes (ongeveer 2 cm) bosui, aan de prikkers. Besmeer de spiesjes rondom met wat van de saus.

Grill de yakitori op een bakplaat onder een voorverwarmde grill of op de barbecue en bak ze in 7-8 minuten gaar. Draai ze regelmatig om en bestrijk steeds met wat saus.

Overzicht van alle recepten voor:

OriŽntaals, Kip, Barbeque