Janneke's recepten - Mobiele versie

Pizza pescatore

© Janneke's Receptenpagina - Pizzarecepten, Italiaans, groentenrecepten

IngrediŽnten:

1 recept pizzadeeg

1 recept tomatensaus

200 gr artisjokharten (klein blik)

2 blikjes tonijn in olie

50 gr groene olijven

4 tomaten

2 el kappertjes

peper en zout

3 tl oregano

tonijnolie

extra:

oven

Voorbereiding:

Maak het pizzadeeg en de tomatensaus volgens de basisrecepten.

Bereiding:

Warm de oven voor op 250įC (heteluchtoven 225įC).

Laat de artisjokharten uitlekken en snij de grote in vieren, kleintjes in tweeŽn. Leg de tonijn in een zeef en bewaar de uitgelekte olie. Halveer de olijven en haal er de pitten uit. Snij de tomaten in plakken.

Bestrijk het tot een cirkel uitgerolde pizzadeeg met de tomatensaus en verdeel daarover de artisjokkenharten, tonijn, olijven, tomaten en kappertjes. Strooi er peper, zout en oregano op en besprenkel tot slot het geheel met twee el olie van de tonijn. Schuif de bakplaat in de hete oven en bak de pizza in ongeveer 15 minuten gaar.

Overzicht van alle recepten voor:

Pizza, Italiaans, Groenten