Janneke's recepten - Mobiele versie

Marsepein

© Janneke's Receptenpagina - recept snoep en bonbons, Sinterklaas

IngrediŽnten:

150 gr blanke amandelen

150 gr poedersuiker

1,5 el rozenwater

Voorbereiding:

De gepelde amandelen drogen en meerdere keren malen door een amandel- of vleesmolen. De poedersuiker zeven en amandelen, poedersuiker en rozenwater tot een soepel deeg kneden. De marsepein minimaal 1 dag in de koelkast bewaren in een stukje plasticfolie of een luchtdicht doosje.

Bereiding:

Aardappelballetjes: maak er bolletjes van, wentel ze door een mengsel van cacao en poedersuiker en druk er met een cocktailprikker wat gaatjes in.

Witte Muizen: maak een peervormig modelletjes, dropveter als staart, hagelslag als oogjes, muesli als oortjes. Vul eens dadels met marsepein.

Overzicht van alle recepten voor:

Sinterklaas, Kerst, Snoep