Rum-rozijnentruffels
(± 40 stuks)
© Janneke's Receptenpagina - recept snoep en bonbons
Ingrediënten:
60 gr rozijnen
60 ml bruine rum
200 gr chocoladebiscuits
60 gr bruine suiker
1 tl kaneel
50 gr (pecan)noten
60 ml room
250 gr pure chocolade
125 gr (pecan)noten extra
Voorbereiding:
Laat de fijngesneden rozijnen 1 uur wellen in de rum.
Meng verkruimelde biscuits, suiker, kaneel en fijngemalen noten in een grote kom.
Roer room, chocolade en stroop in een pan
op laag vuur tot alles is gesmolten.
Giet het over het biscuitmengsel, voeg rozijnen met rum toe en roer het geheel tot een samenhangend geheel. Laat het mengsel in de koelkast hard worden.
Bereiding:
Vorm van steeds 1 eetlepel mengsel balletjes en rol ze door de gemalen noten. Laat
ze in de koelkast hard worden.
Serveer ze op kamertemperatuur.