Janneke's recepten - Mobiele versie

Witte truffels

(Ī 25 stuks)

© Janneke's Receptenpagina - recept snoep en bonbons

IngrediŽnten:

250 gr cake

1 el madera

2 el oranjesnippers

1 el abrikozenjam

2 el room

100 gr witte chocolade

150 gr witte chocolade

20 gr kokosboter

Voorbereiding:

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de verkruimelde cake in een kom met madera, gehakte oranjesnippers, jam, room en gesmolten chocolade. Roer dit tot een glad geheel. Rol steeds van 2 tl mengsel balletjes, leg ze op een schaal en laat ze een uurtje opstijven in de koelkast.

Bereiding:

Meng geraspte chocolade en gehakte kokosboter voor het chocoladelaagje in een hoge vuurvaste kom. Breng een pan met water aan de kook. Haal hem van het vuur en plaats de kom erop, zonder dat hij het water raakt. Smelt de kokosboter en chocolade onder af en toe roeren.

Doop de balletjes in de gesmolten chocolade. Laat het teveel aan chocolade terugdruppelen in de kom en laat de balletjes op de bakplaat opstijven.

Overzicht van alle recepten voor:

Snoep en bonbons