Janneke's recepten - Mobiele versie

Bospaddestoelensoep

© Janneke's Receptenpagina - recept voor soep, Kerst

IngrediŽnten:

1 blik gemengde paddestoelen

1 pot runderbouillon

1 l water

(of 2 liter zelfgemaakt met 250-400 gr vlees)

verse bieslook

sherry

room

peper en zout

(2 tartaartjes)

Bereiding:

Laat de paddestoelen uitlekken en vang (door een zeef) het vocht op.

Snij de paddestoelen in kleine stukjes en bak ze even aan in een koekenpan.

Doe de bouillon samen met het lekvocht en water in een soeppan en voeg de paddestoelen toe. Breng dit aan de kook.

Voeg vlak voor het opdienen een scheutje sherry toe (en de tot balletjes gedraaide tartaartjes) en naar smaak peper en zout.

Schep de soep in kommen en bestrooi het met een theelepel fijn gesneden bieslook.

(Voor gebonden soep: 1 dikke el maÔzena mengen met 2 el water en al roerend aan de soep toevoegen.)

Overzicht van alle recepten voor:

Soep, Paddestoelen, Kerstmenu