Bouwvakkerstomatensoep
(4 bouwvakkers of 8 personen)
© Janneke's Receptenpagina - maaltijdsoep, eenpansgerechten
Ingrediënten:
1 pond gehakt
1 plak ontkorst witbrood
1 ei
paneermeel
2 l water
2 pak gezeefde tomaten
2 blik tomatenpuree
8 kruidenbouillonblokjes
1 dikke prei
2 uien
2 blik gepelde tomaten
4 dikke el maïzena
Bereiding:
Kneed het witbrood met het losgeklopte ei. Voeg het gehakt toe
en zoveel paneermeel tot er een stevige massa ontstaat.
Draai er kleine balletjes van.
Doe 2 liter water in een grote pan en breng dat aan de kook. Voeg de gezeefde
tomaten, tomatenpuree, bouillonblokjes, in dunne reepjes gesneden ui en
prei toe. Breng opnieuw aan de kook.
Meng de maïzena met een half kopje water. Voeg dit papje (al roerend) toe
aan de soep. Laat de soep 10 minuten koken.
Voeg de in stukjes geknepen gepelde tomaten met sap toe, breng weer aan de kook en zet dan het vuur
uit. De gehaktballetjes toevoegen. Zodra ze beginnen te drijven is de soep klaar. Serveer
met stokbrood en knoflookboter.