Janneke's recepten - Mobiele versie

Heldere kippensoep

© Janneke's Receptenpagina - Soeprecepten, kipgerechten

IngrediŽnten:

250 gr kip (bv filet of poulet)

1 l water

1 ui

2 worteltjes

bosje peterselie

stukje foelie

enkele witte peperkorrels

1 tl tijm

peper en zout

vermicelli

Bereiding:

Kip opzetten met 1 liter koud water waaraan zout, grofgesneden ui, in schijfjes gesneden wortelen, 6 gewassen peterseliestelen, stukje foelie, enkele peperkorrels en tijm zijn toegevoegd.

Aan de kook brengen en de bouillon 3 uur zachtjes laten trekken.

De bouillon zeven, het kippenvlees eventueel van de botjes halen en klein snijden.

De bouillon weer aan de kook brengen, de vermicelli erin knijpen en de soep nog 15-20 minuten zachtjes laten koken. De soep op smaak maken met zout en peper.

De stukjes kip weer toevoegen samen met 2 el fijngehakt peterselieblad.

Garneer de soep met peterselie, bieslook of kerrie.

Overzicht van alle recepten voor:

Soepen, Kip