Janneke's recepten - Mobiele versie

Snelle tomatensoep

© Janneke's Receptenpagina - recept voor soep

IngrediŽnten:

1 liter water

4 bouillontabletten tuinkruiden

1 ui

2 teentjes knoflook

2 blik gepelde tomaten

1 pakje gezeefde tomaat

2 dikke el maÔzena

2-4 tartaartjes of 200 gr gehakt

peper en zout

Bereiding:

Breng het water met bouillontabletten, in dunne ringen gesneden ui en uitgeperste knoflookteentjes aan de kook. Laat 10 minuten koken.

Vermeng de maÔzena met ietsje water en roer het los. Voeg het al roerend aan de soep toe. Laat een minuutje koken.

Maak de gepelde tomaten wat kleiner en voeg de inhoud van de blikken tomaten (inclusief het sap) samen met de gezeefde tomaat toe. Breng de soep weer aan de kook. Voeg naar smaak nog peper en zout of een half bouillontablet toe.

Draai kleine balletjes van de met peper en zout aangemaakte tartaartjes of het gehakt. Haal pan van het vuur en voeg de balletjes toe, laat even 5 minuten staan. Garneer eventueel met wat bieslook.

Lekker met een stukje stokbrood.

Overzicht van alle recepten voor:

Soepen, Groenten, Basisrecepten