Janneke's recepten - Mobiele versie

Bananencake

© Janneke's Receptenpagina - recept cakes, taart en gebak

IngrediŽnten:

150 gr boter of margarine

geraspte schil van 1 citroen

150 gr suiker

2 eieren

300 g bloem

75 g maÔzena

3 tl bakpoeder

4 el melk

4 bananen

40 g geschaafde amandelen

poedersuiker

extra: oven

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175įC (hetelucht 160įC).

Roer de boter schuimig en voeg citroenrasp, suiker en eieren toe. Vermeng de bloem met maÔzena en bakpoeder en doe het samen met de melk bij de boter. Goed kloppen omdat het deeg luchtig moet zijn.

Doe de helft van het beslag in een ingevette springvorm.

Schil de bananen, snij er plakjes van en leg ze samen met de geschaafde amandelen op het beslag.

Giet het overige beslag erover en bak de cake 80-90 minuten.

Als de taart koud is met poedersuiker bestrooien.

Overzicht van alle recepten voor:

Cake en appeltaart, Taart en gebak