Janneke's recepten - Mobiele versie

 

Magdalenakoekjes

© Janneke's Receptenpagina - recept koekjes, taart en gebak

Ingrediėnten:

250 gr bloem

150 gr boter of margarine

100 gr suiker

80 gr gemalen witte amandelen

 

marmelade

poedersuiker

 

extra: oven

 

Voorbereiding:

Kneed van bloem, boter, suiker en amandelen een soepel deeg en leg het 30 minuten in de koelkast.

Bereiding:

Rol het deeg op een met bloem bestoven plank uit tot een dikte van 1/2 cm en steek er met een glas rondjes uit. Steek uit de helft van de koekjes het middendeel met een appelboor, zodat kransjes ontstaan.

Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).

Leg de koekjes op een ingevet bakblik en bak ze 10-15 minuten in het midden van de oven. Laat ze op een rooster afkoelen en bestrijk de 'hele' koekjes dik met marmelade. Zet de kransjes erop en strooi er poedersuiker over.

 

 

 

Overzicht van alle recepten voor:

Koekjes