Janneke's recepten - Mobiele versie

Soezenringen

© Janneke's Receptenpagina - recept soezen, taart en gebak

IngrediŽnten:

2,5 dl water

1 mespunt zout

50 gr boter of margarine

150 gr bloem

4 eieren nr 3

1 tl bakpoeder

200 gr poedersuiker

2 el citroensap

extra:

olie om te frituren

Bereiding:

Maak het kookdeeg zoals bij het basisrecept staat aangegeven.

Maak het vet of de olie heet in een wijde pan. Vet enkele stukjes vetvrij papier met wat boter in en spuit er ringen van het beslag op. Hiervoor een ongekartelde spuitmond nemen met een wijde opening.

Als het vet warm genoeg is steeds een ring van het papier in het vet doen. (Dit gaat het beste door het papier omgekeerd in de olie te houden en te wachten tot de ring eraf valt.)

Bak de ringen aan beide kanten goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Maak het glazuur van poedersuiker en citroensap en strijk het over de bovenkant van de ringen. Onmiddellijk serveren.

Overzicht van alle recepten voor:

Taart en gebak, Frituren