Janneke's recepten - Mobiele versie

Glazuur

© Janneke's Receptenpagina - kooktips en kookweetjes

IngrediŽnten:

200 gr poedersuiker

2-3 el heet water of andere vloeistof

smaakstof bijv cacao voor chocoladeglazuur

of

200 gr poedersuiker

1/2 losgeklopt eiwit

(en smaakstof in poedervorm)

of

175 gr roomboter

100 gr poedersuiker

1 eidooier

2 el smaakstof

Bereiding:

Zeef in alle gevallen de poedersuiker.

Voeg steeds een klein beetje vloeistof of ei toe met een theelepeltje, het glazuur mag niet te dun worden. Gebruik altijd op afgekoelde taarten en gebak. Met vloeistof geschikt om op een taart te strijken, met eiwit kun je ook versieringen spuiten. Als er smaakstof toegevoegd wordt (bijvoorbeeld cacao) dan die eerst mengen met de poedersuiker.

Met roomboter: Geschikt om versieringen te spuiten.

Roer de boter, gezeefde poedersuiker en het eigeel zo schuimig mogelijk (mixer). Voeg dan al kloppend de smaakstof toe.

Overzicht:

Tips en trucs