Janneke's recepten - Mobiele versie

Garnalenpakketjes

(24 stuks)

© Janneke's Receptenpagina - Garnalenrecepten, visrecepten

IngrediŽnten:

1 el olie

2 teentjes knoflook

1 el verse gember

2 bosuitjes

500 gr garnalen

1/2 tl vissaus

1/2 tl suiker

1 el citroensap

2 el verse koriander

6 grote loempiavellen

extra:

olie om te bakken

zoete chilisaus

Bereiding:

Verhit de olie in een koekenpan, voeg geperste knoflook en geraspte gember toe en bak dit 2 minuten op laag vuur. Bak de gehakte bosuitjes 2 minuten mee.

Zet het vuur hoog, voeg de gehakte garnalen toe en bak ze 2 minuten al roerend mee. Voeg vissaus, suiker, citroensap en koriander toe. Blijf 1 minuut roeren. Neem de pan van het vuur en laat de inhoud afkoelen.

Snij elk loempiavel in vieren. Verdeel het mengsel in 24 porties. Schep 1 portie in het midden van elk loempiavelletje. Bestrijk de randen met water en vouw er pakketjes van. Vul een (frituur)pan voor 1/3 met olie. Frituur de pakketjes 1 voor 1 in heet frituurvet (houd ze eerst een paar seconden met een tang vast, om te voorkomen dat ze uit elkaar vallen). Bak ze goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken. Serveer ze met zoete chilisaus.

Overzicht van alle recepten voor:

Vis, OriŽntaals, Frituren, Invriezen