Janneke's recepten - Mobiele versie

Waterzooi

© Janneke's Receptenpagina - Visgerechten, eenpansgerechten, vissoep

IngrediŽnten:

1 kg stevige vis

(bijvoorbeeld paling, karper, snoekbaars, rivierkreeft)

1 l visbouillon

2 dl witte wijn

boter

4 plak bruin brood

peper

citroensap

peterselie

Bereiding:

Fileer de vis en snij ze in stukken.

Breng de wijn en bouillon aan de kook, leg de stukken vis erin en laat ze 10 minuten zachtjes gaar worden (tegen de kook aanhouden).

Bak intussen het met boter besmeerde brood aan beide kanten in een koekenpan.

Haal de vis uit de pan, breng de soep op smaak met de peper, citroensap en zout. Strooi er wat peterselie over. Leg het brood in soepkommen, giet de soep erover en geef de vis er op een schaal los bij.

Overzicht van alle recepten voor:

Vis, Eenpansgerechten, Soep