4 el magere yoghurt, 2 el slasaus, 1 à 2 el geraspte mierikswortel (Horseradish), zout, vers gemalen peper, suiker, 1 tl dillezaadjes
Bereiding:
Snij de afgekoelde aardappels in blokjes en maak augurken en uien klein. Doe
ze in een kom. Besprenkel de inhoud van de kom met de augurkazijn. Laat het een
poosje staan en proef dan. Snij de haring in reepjes. Rasp de appel op een grove
rasp. (Snij de paprika overlangs doormidden. Neem er de zaadlijsten met zaadjes
uit en verdeel de paprika ook in kleine stukjes.) Snij de bieten in plakjes. Leg
dit alles op de aardappelen. Roer de magere yoghurt met de slasaus glad en
maak deze saus pittig van smaak met mierikswortel, zout, peper, snufje suiker en
fijngesneden verse dille of dillezaadjes. Schep deze saus voorzichtig om met
alle andere ingrediënten. De smaken een uurtje laten intrekken.