Janneke's recepten - Mobiele versie

 

Aardappel/haringsalade

© Janneke's Receptenpagina - Aardappelgerechten, eenpansgerechten

Ingrediënten:

500 gr gekookte aardappelen

enkele augurkjes

6 Amsterdamse uien

2 à 4 el augurken azijn

peper en zout

3 zoute of zure haringen

1 zure appel

(1 groene paprika)

2 gekookte bietjes

Saus:

4 el magere yoghurt, 2 el slasaus, 1 à 2 el geraspte mierikswortel (Horseradish), zout, vers gemalen peper, suiker, 1 tl dillezaadjes

 

Bereiding:

Snij de afgekoelde aardappels in blokjes en maak augurken en uien klein. Doe ze in een kom. Besprenkel de inhoud van de kom met de augurkazijn. Laat het een poosje staan en proef dan. Snij de haring in reepjes. Rasp de appel op een grove rasp. (Snij de paprika overlangs doormidden. Neem er de zaadlijsten met zaadjes uit en verdeel de paprika ook in kleine stukjes.) Snij de bieten in plakjes. Leg dit alles op de aardappelen. Roer de magere yoghurt met de slasaus glad en maak deze saus pittig van smaak met mierikswortel, zout, peper, snufje suiker en fijngesneden verse dille of dillezaadjes. Schep deze saus voorzichtig om met alle andere ingrediënten. De smaken een uurtje laten intrekken.

 

 

 

 

Overzicht van alle recepten voor:

Aardappelen, Eenpansgerechten, Frituren, Salade