Janneke's recepten - Mobiele versie

 

Aardappelkoekjes

© Janneke's Receptenpagina - Aardappelgerechten

Ingrediënten:

1 kg aardappels

zout

200 gr plakjes ontbijtspek

2 uien

peper

2 el bloem

(4 el melk)

1 ei

paneermeel

boter of margarine

(peterselie, bieslook, iets knoflookpoeder)

 

Bereiding:

De aardappels gaar koken in iets water met zout.

In die tijd het ontbijtspek langzaam bakken en het spek dan verkruimelen. De fijngesneden uien in het spekvet zachtjes fruiten. De gare aardappelen fijnstampen en dit kruim vermengen met het verkruimeld ontbijtspek, gefruite uitjes, versgemalen peper en zoveel bloem dat een kneedbare massa ontstaat (eventueel iets melk en kruiden toevoegen).

Hiervan ballen vormen en deze platdrukken tot koekjes. Het ei loskloppen met 1 el water en de koekjes eerst hierdoor halen en dan door paneermeel. De aardappelkoekjes in wat boter of margarine in de koekenpan aan beide kanten mooi goudbruin bakken.

 

 

 

 

Overzicht van alle recepten voor:

Aardappelen