Janneke's recepten - Mobiele versie

 

Aardappelkroketten

© Janneke's Receptenpagina - Aardappelrecepten

Ingrediënten:

500 gr aardappels

0,5 dl melk

50 gr boter

peper en zout

nootmuskaat

1 ei

paneermeel

extra:

frituurolie

 

Voorbereiding:

Warme gekookte aardappels fijnstampen met melk, klontje boter, zout, peper en nootmuskaat. Er een stevige puree van maken.

Hiervan kroketjes vormen: Met 1 dikke eetlepel vol eerst een ovaalronde bal vormen en deze met de hand vormen tot kroketmodel of ronde balletjes (oppassen dat er geen barstjes aan de buitenkant zitten). De kroketjes door losgeklopt ei en paneermeel halen en eventueel invriezen.

Bereiding:

Bak ze (bevroren) in niet te heet frituurvet goudbruin, ze moeten in die tijd namelijk ook heet worden van binnen. Ze even op keukenpapier laten uitlekken.

 

 

 

 

Overzicht van alle recepten voor:

Aardappelen, Kerstmenu, Frituren, Pasen