De kruimig kokende aardappels goed schoonborstelen en de schil een paar keer
inprikken met een vork. Vier velletjes folie licht met olie invetten en elke
aardappel, met wat zout bestrooid, in de folie pakken.
Verwarm de oven op 175°C (hetelucht 160°C). Leg de aardappels op een bakblik, schuif dit midden in de
oven (of in de kolen van de barbecue) en bak ze (afhankelijk van de grootte) 45-60 minuten.
Roer naar smaak zout, peper, geknipte bieslook, fijngehakte peterselie, geraspte ui, knoflookpoeder en
paprikapoeder door de roomkwark.
Elk aardappel kruislings insnijden met een mesje en met de vingers (ovenhandschoenen aan!)
van onderen het kruim er iets uitdrukken. Hierop wat kruidenkwark scheppen en er apart wat bijgeven.
(De aardappels kunnen ook eerst gebakken worden in de oven en later opgewarmd worden in de hete kolen.)