Chocolademousse
(8 porties)
© Janneke's Receptenpagina - recept Atkins dieet
Ingrediënten:
1 el cacao
1/2 liter slagroom
4 blaadjes gelatine
zoetstof naar smaak
1/2 kopje gehakte walnoten
1 tl vanillesuiker
Bereiding:
Meng de cacao met de helft van de slagroom. Verwarm dit tot de cacao is opgelost.
Laat de gelatine in koud water weken, daarna goed uitknijpen en oplossen in het cacao/slagroommengsel, als dit nog warm is.
Voeg de gehakte walnoten toe en zoetstof naar smaak.
Sla de rest van de slagroom met de zoetstof en de vanillesuiker stijf.
Klop de eiwitten (met zoetstof) stijf.
Lepel het afgekoelde chocolademengsel door de stijfgeslagen slagroom en vervolgens dit mengsel door
de eiwitten. Laat de chocolade mousse 4 uur in de koelkast staan, voordat u de mousse serveert.