Eieren benedict
(1 persoon)
© Janneke's Receptenpagina - recept Atkins dieet
Ingrediënten:
2 plakken ham
1 el boter
2 eieren
snufje zout
1 tl azijn
Bereiding:
Snij het broodje in de lengte doormidden.
Verwarm de ham in de boter, 2 minuten aan iedere kant en leg de ham op het broodje.
Pocheer de eieren als volgt: vul een klein steelpannetje 1/2 met water, voeg een
snufje zout en 1 tl azijn toe. Breng
het water aan de kook, verminder de warmte zodat het water tegen de kook
aanblijft. Breek een ei in een kommetje en laat het heel voorzichtig in het
water glijden. Doe hetzelfde met het andere ei. Duw tijdens het koken de eieren
voorzichtig onder water.
Haal de eieren met een schuimspaan uit het water als de eiwitten stevig zijn.
Leg ze op het broodje en bedek ze met warme Hollandse saus.
Dien direct op.