Geroosterde krabbetjes
(6 personen)
© Janneke's Receptenpagina - recept Atkins dieet
Ingrediënten:
3 pond varkenskrabbetjes
1/2 kopje gehakte uitjes
1 el spekvet
1/4 tl knoflookpoeder
1 kopje water
1/4 kopje citroensap
2 el dragon azijn
1 el worcestersaus
2 kopjes tomatensap
3 el ketjap manis
1/4 tl paprikapoeder
(1 el sherry)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 225°C.
Leg de varkenskrabbetjes in een grote pan, bedek ze met ingevet papier en bak ze 15 minuten in de oven.
Bak de gehakte uien in het spekvet bruin, voeg de knoflookpoeder erbij en laat nog 1 minuut koken. Voeg
de resterende ingrediënten toe en laat 25 minuten sudderen. Zet deze saus apart.
Verwijder het ingevette papier van de varkenskrabbetjes. Giet de saus over de krabbetjes, verminder de ovenwarmte tot 175°C en laat de
krabbetjes nog 1 uur in de oven verder bakken.
Begiet de varkenskrabbetjes regelmatig met de saus.