Kalfsvleesrolletjes in witte wijn
(6 personen)
© Janneke's Receptenpagina - recept Atkins dieet
Ingrediënten:
6 doormidden gesneden kiplevertjes
3 el boter
8 plakken rauwe ham
1/2 tl salie
1/2 tl basilicum
zout en peper
6 magere kalfslapjes (± 100 gr elk)
touw
2 kopjes droge witte wijn
2 el water
Bereiding:
Bak de kippenlevertjes in 1 el boter.
Vermeng de kippenlevertjes als ze gaar zijn met de fijngesneden ham, salie en basilicum
en voeg zout en peper naar smaak toe. Spreid dit mengsel op de kalfslapjes. Rol
de kalfslapjes op en bind ieder lapje met een touwtje vast.
Laat 2 el boter in een grote braadpan heet worden en bak de kalfsrolletjes daarin bruin.
Voeg de wijn erbij en laat sudderen tot de wijn bijna verdampt is. Haal de rolletjes
uit de pan en houd ze warm op een schotel.
Voeg het water bij de braadboter, roer goed en giet de saus over de kalfsrolletjes.