Jannekes.nl - versie voor mobiele telefoons

 

(Romige) Kippensoep

© Janneke's Receptenpagina - recept Atkins dieet

Ingrediënten:

(3 liter) 

2 soepkippen (samen een gewicht van 2 à 3 pond)

3 1/2 liter koud water

1 tl zout

2 kopjes selderijstaafjes

1 el peterselie

2 el gehakte ui

 

Bereiding:

Doe de schoongemaakte kippen in een pan met het water en breng ze aan de kook. Verwijder het schuim dat zich, vlak voordat het water gaat koken, in de pan vormt. Voeg de overige ingrediënten toe. Doe de deksel op de pan en laat de kippen ± 3 uur sudderen. Daarna af laten koelen. Wanneer de bouillon afgekoeld is, kunnen de kippen eruit gehaald worden. Het kippenvlees kan later in een salade of in soep gebruikt worden. Zeef de bouillon en laat deze in een gesloten pan in de koelkast koud worden. Verwijder het laagje vet, dat zich tijdens het afkoelen op de bouillon gevormd heeft. Verwarm de bouillon voor soepen en sausen of gebruik de bouillon koud om aspic van te maken.

Voor de romige kippensoep: Voeg aan iedere kop kippensoep toe: 2 el room, 1 eigeel (om te binden). Laat gedurende 3 minuten sudderen (niet koken!).

 

 

 

 

Overzicht van alle recepten voor:

Dr. Atkins, Soep