Biefstukspiesjes
(10-15 stuks)
© Janneke's Receptenpagina - recept barbecue/grill, rundvlees grillen
Ingrediënten:
400 gr biefstuk vd haas
4 el ketjap
1 el gembersiroop
20 tenen knoflook
1 dikke ui
klontje boter
± 15 satéprikkers
Voorbereiding:
Snij de biefstuk in blokjes van 2 x 2 cm. Leg ze in een schaal en vermeng goed
met de ketjap en de gembersiroop. Laat minimaal 2 uur marineren.
Rooster de paprika.
Ontvel de knoflooktenen en snij de ui in stukken van 2 x 2 cm.
Smoor de knoflooktenen en de ui 10 minuten met een klontje boter in een pan.
Bereiding:
Week de satéprikkers minimaal een uur.
Rijg 2 of 3 stukjes biefstuk om en om met de ui, de knoflook en paprika aan
de satéprikkers. Bak
ze rondom bruin in ongeveer 4 minuten in de koekenpan of 6 minuten op de barbecue.