Janneke's recepten - Mobiele versie

 

Souvlakia (± 10 stuks)

© Janneke's Receptenpagina - Grieks recept, barbequerecepten

Ingrediënten:

3 ons lamsfilet

(varkenshaas kan ook)

1 dikke ui

1 rode paprika

1 kleine courgette

 

Marinade:

2 el olie

1 el paprikapoeder

2 el oregano

1 tl knoflookpoeder

zout

± 10 satéprikkers

 

Voorbereiding:

Meng de ingrediënten van de marinade.

Snij de lamsfilet in blokjes van 2 x 2 cm en meng de blokjes goed met de marinade. Minimaal 2 uur laten marineren, liefst langer.

Bereiding:

Week de satéprikkers minimaal een uur.

Snij de paprika, courgette en ui in blokjes van 2 x 2 cm

Rijg om en om vlees en groente aan de satéprikkers.

Bak de Souvlakia 12 minuten op een hete barbecue of onder de gril.

Lekker met knoflooksaus of tzatziki.

 

 

 

 

Overzicht van alle recepten voor:

Barbecue, Meze, Grieks, Lamsvlees