Janneke's recepten - Mobiele versie

 

Varkenshaas saté

(± 30 stuks)

© Janneke's Receptenpagina - recept voor barbecuen/grill

Ingrediënten:

750 gr varkenshaas

0,5 dl gembersiroop

0,5 dl ketjap manis

1 el azijn

1 tl - 1 el gemberpoeder

1 tl - 1 el knoflookpoeder

(naar smaak)

 

30 satéprikkers

Voorbereiding:

Snij de varkenshaas in plakken van 2 cm. Snij deze plakken eventueel middendoor.

Meng de gembersiroop, ketjap, azijn, gemberpoeder en knoflookpoeder goed.

Roer het vlees door de marinade en laat het afgedekt minimaal 3 uur (liefst een nacht) in de koelkast staan. Zo nu en dan even doormengen.

Bereiding:

Week de satéprikkers 30 minuten in water en rijg het vlees eraan.

Rooster onder een matig hete grill of op de barbecue in 10 minuten gaar.

Draai de stokjes regelmatig. Serveer met satésaus.

 

 

 

 

Overzicht van alle recepten voor:

Barbecue, Saus, Varkensvlees