Aspergestengels
(16 stuks)
© Janneke's Receptenpagina - recept bladerdeeghapjes, borrelhapjes
Ingrediėnten:
16 verse asperges
1/2 tl zout
1/2 tl zwarte peper
2 el geraspte citroenschil
1 eierdooier
1 el sesamzaad
extra:
oven
Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 200°C (heteluchtoven 180°C). Schil de asperges,
snij ze bij tot ± 20 cm. Doe de asperges in een pan
kokend water, voeg zout
toe. Blancheer de asperges ongeveer 3 minuten. Haal ze uit de pan en koel
ze af onder de koude kraan. Laat ze uitlekken. Snij ze in 2 stukjes van 10 cm. Doe zout, zwarte peper en geraspte citroenschil in een ondiepe
schaal en rol de asperges erdoor.
Klop in een kom de
eierdooier los met 2 tl water. Snij de plakken bladerdeeg doormidden en leg op elke reep in het midden
1 asperge (=2 stukjes). Maak van het
bladerdeeg en de asperge een pakketje. Smeer de zijkanten van het deeg in
met ei. Sluit de bovennaden goed af. Leg de pakketjes op een ingevet bakblik, bestrijk
ze met het overgebleven eimengsel en bestrooi met het sesamzaad. Bak de
pakketjes goudbruin in 15-20 minuten.